5 enkle måter å øke sikkerheten til IoT-løsningene dine på

Idet du kobler en enhet opp mot internett, må den allerede være sikret. Designer, kjøper eller bruker du en IoT-løsning? Følg disse tipsene for å øke sikkerheten til løsningen.

Det er en rekke viktige grunner til at du bør sikre IoT-løsningene dine – både for å forhindre hackere i å manipulere data og for å beskytte enhetene dine slik at de ikke blir  brukt til DDoS-angrep.

Øk sikkerhetsnivået til løsningene dine ved hjelp av disse 5 tipsene:

1. Bruk sikker kommunikasjon

De fleste tilkoblede enheter har ikke ressursene som skal til for å holde dem sikre, og derfor må kommunikasjonsløsningen stå for sikkerheten. Vi anbefaler å bruke en VPN. En VPN fungerer på tilsvarende måte som et privat nettverk eller en leid linje, selv om trafikken går via internett. All trafikken blir imidlertid kryptert, slik at informasjonen sikres mot innsyn utenfra. I tillegg gjør VPN det mulig å oppdage eventuell manipulering av trafikken.

 

2. Velg en tilkoblingsløsning med innebygd sikkerhet fra bunnen av

Å bygge sikre mobilnett krever kunnskap og tid. Kompliserte systemløsninger kombinert med mangel på avansert IT-kompetanse kan raskt skape utfordringer med sikkerheten. Sikkerhet er derfor noe som bør være innebygd i løsningen fra bunnen av, ikke noe man tenker på i etterkant. På den måten kan brukerne administrere løsningen uten å være bekymret for at det kan være huller i sikkerhetsinnstillingene.

 

3. Se etter løsninger med høyt automatiseringsnivå

Alle mennesker gjør rundt 5–10 % feil i løpet av en vanlig arbeidsdag. Det kan være noe ubetydelig, som en skrivefeil i en e-post – men det kan også være feil med større konsekvenser, som å la feil IP-adresse komme gjennom brannmuren. Ved å bruke en tilkoblingsløsning med høyt automatiseringsnivå kan du redusere 5–10 % av de potensielle sikkerhetsproblemene. Velg en løsning som automatisk oppretter VPN-er og sikre tilkoblinger for deg.

 

4. Ha full kontroll med oversikt over tilkoblinger og brukertilgang

For å unngå sikkerhetslekkasjer er det viktig for administratorene å ha presis oversikt over løsningen til enhver tid. Hvilke enheter er koblet til? Hvor flyter informasjonen? Hva med brukerne? Hvis man ikke følger opp tilkoblinger og brukere, kan man gå glipp av ting som kan bli et sikkerhetsproblem. Sørg for at tilgangsrettighetene oppheves for alle ansatte som forlater organisasjonen, og gi tekniske installatører begrensede rettigheter.

 

5. Kontroller at standardpassordet på enhetene er byttet ut

Dette punktet kan virke ganske åpenbart, men det syndes overraskende ofte mot det. Endre standardpassordet på alle enheter! Ettersom IoT-enheter ofte har enkle systemer for tilgangsstyring og standardpassord, er det enkelt å skaffe seg uautorisert tilgang til dem gjennom angrep i form av for eksempel passordgjetting. Det å bytte ut standardpassordet på enhetene deres er et enkelt, men viktig tiltak. Pass på å bruke en kombinasjon av små og store bokstaver, tall og spesialtegn når du oppretter nye passord.

 

IoT-ordbok: Få oversikt over de mest relevante uttrykkene

Download now!

 

Bruk av IoT-teknologi i hverdagen

 

5 tips for å effektivisere drift av bygninger

 

Smarte kommunikasjonsløsninger beskytter det som ikke kan beskytte seg selv