Home / Transport & Logistikk / Eco-kjøring

Implementer eco-kjøring for å redusere drivstofforbruket og redusere CO2-utslipp

Forbedre den forberedende atferden i flåten din med AddSecures bransjeledende løsninger for eco-kjøring, drivstoffovervåking og kjøretøykameraer

Hjelp sjåførene dine med å redusere drivstofforbruket med ecokjøring

Forbedre sjåførenes kjøreatferd og forbedre lønnsomheten med AddSecures markedsledende løsning for ecokjøring, drivstoffovervåking og utslippsrapportering.

Monitor driver performance in your fleet

Hva er de viktigste fordelene med ecokjøring?

Lavere drivstoff- og vedlikeholdskostnader

Forbedre den forberedende oppførselen og effektiviteten i hele flåten din og oppnå maksimal drivstoffbesparelse.

Høyere førersikkerhet

Coach sjåførene dine med personlig tilbakemelding for økt motivasjon og tryggere kjøring.

Reduserte CO2-utslipp

Reduser unødvendig sløsing med drivstoff og skap en mer nøysom og grønnere flåte. Veiledning: Hvordan lykkes med ecodriving-prosjekter.

Fokuser på 6 kjøreparametere!

Gjennom kontinuerlig oppfølging av de viktigste kjøreparameterne legges det til rette for god forberedende adferd.

  • Overhastighet: Skal minimeres.

  • Tomgang: Minimeres.

  • Utplassering: Skal maksimeres.

  • Hard bremsing: Skal minimeres.

  • Bremset energi: Skal minimeres.

  • Null gass: Skal maksimeres.

Les mer om Ecokjøring for nyttekjøretøy

Tren sjåførene dine for bedre forberedende oppførsel ved hjelp av videotelematikk

 

Med en bilkameraløsning tar du enda et skritt for å veilede sjåførene dine til bedre føreradferd. Gjennom systemet har du alltid tilgang til videoer fra kjøretøyets kamera samt data om kjøretøyets plassering og førerens kjøreatferd.

Hvordan fungerer et videotelematikksystem?

Takket være skybasert 4G-teknologi sendes filmer og data fra hendelser direkte fra dashcam til telematikkplattformen og kan gjennomgås, analyseres og lastes ned umiddelbart. Eventuelle hendelser eller farlige kjørevaner kan raskt identifiseres (f.eks. akselerasjon/svinger og fart) og videoene kan brukes som grunnlag for diskusjon i evalueringsmøter med sjåfører for å gi tilbakemeldinger etter hendelsen for å vise nøyaktig hvor forbedringer må gjøres.

Lær mer om hvordan du kan øke lønnsomheten til flåten din gjennom Ecokjøring

Vi har gjennomført hundrevis av prosjekter innen ecodriving og vi deler gjerne hva som er viktig å tenke på for å lykkes. Kontakt oss så forteller vi deg mer!

Resultattabell for oppfølging av den forberedende atferden

Oppmuntre sjåførene dine til å gjøre forbedringer på alle nivåer med vårt dashbord med en tabell som viser hvor godt sjåførene forbedrer seg. Sjåfører er rangert i henhold til deres utnyttelse av bil, trafikk & forutseenhet basert på vår indeks for Eco kjøring. Denne indeksen gjør det mulig å enkelt følge opp sjåførene både individuelt og i grupper. Oppmuntre til bedre forberedende atferd med oppnåelige mål, regelmessige tilbakemeldinger og insentiver for relative forbedringer.

Les mer på bloggen vår om ecokjøring og forberedende atferd

Dashboard og rapporter

Del kontinuerlig informasjon med sjåførene dine om resultatene deres gjennom våre rapporter og dashbord. Skreddersydde tilbakemeldinger lar deg gi råd om nøyaktig hvor forbedringer må gjøres både i forberedende atferd og sikkerhet. Og med vår indeks for eco kjøring med enkelt poengsystem (0-100%) kan du sørge for at det er like forhold for alle sjåfører uansett bilmerke eller type transport.

Identifiser innsparingspotensialet gjennom drivstoffovervåking

Bruk drivstoffrapporter for effektiv overvåking av drivstofforbruk per kjøretøy eller per sjåfør. Sett sammen utslippsrapporter og distribuer til kunder for å demonstrere vellykkede resultater av Ecokjøring og bruk av miljøeffektive kjøretøy. Sammenlign kjøretøy med lignende egenskaper for å identifisere unormalt høyt forbruk og følg opp trender år for år.

Vi snakker vanligvis om at besparelsen er ca 2 dl per mil, altså ca 5-7%. Men fremfor alt ser vi at kjøretøyene kjøres sikrere og at slitasjen har gått ned som følge av vår oppfølging. Noen av sjåførene som har lært seg å kjøre på «riktig» måte opplever nå kjøringen som mye mer komfortabel uten å miste tid på dette.

Per Rudholm, Dagab Innkjøp & Logistikk, Gøteborg

Les mer om Dagab og økokjøring

Lær mer om hvordan Ecokjøring kan øke lønnsomheten til flåten din

Snakk med en av våre eksperter som vil hjelpe deg med å beregne lønnsomhet ved å implementere Ecokjøring blant sjåførene dine. Bestill en gratis demo!

Les de siste blogginnleggene innen transport og logistikk

Hvilken type løsning for temperaturovervåking passer til dine behov?