AddSecure satser med nye eiere

Det norsk-svenske teknologiselskapet AddSecure kjøpes av det amerikanske private equity-selskapet ABRY Partners. AddSecure skal nå satse tungt på Tingenes internett-teknologi. – Vi har store ambisjoner fremover, og er glade for å få inn en erfaren eier som vil jobbe sammen med oss mot nye mål, sier Stefan Albertsson, konsernsjef i AddSecure. AddSecure oppstod etter fusjonen […]

Det norsk-svenske teknologiselskapet AddSecure kjøpes av det amerikanske private equity-selskapet ABRY Partners. AddSecure skal nå satse tungt på Tingenes internett-teknologi.

– Vi har store ambisjoner fremover, og er glade for å få inn en erfaren eier som vil jobbe sammen med oss mot nye mål, sier Stefan Albertsson, konsernsjef i AddSecure.

AddSecure oppstod etter fusjonen av de norske selskapene Safetel og Securinet og det svenske selskapet Multicom Security i 2014. AddSecure har vært en ledende aktør innen overføring av kritisk alarmkommunikasjon siden 1970-tallet. Selskapet omsatte for 379,2 millioner SEK i 2015.

AddSecure har vært eid av det britiske investeringsselskapet GMT Communications Partners LLP, norske Viking Venture, Follum Invest og B.Skaugen Private Equity. AddSecure har totalt 120 ansatte, og 45 av disse sitter ved det norske hovedkontoret på Bryn i Oslo.

Tror på norsk teknologi

Private equity-selskapet ABRY Partners har hovedkontor i Boston, USA, og er spesialisert på selskaper innen teknologi, media og kommunikasjon. De er fra tidligere kjent med norske teknologiselskaper, og er blant annet majoritetseier i den norske skytjeneste-leverandøren Basefarm. ABRY Partners overtar 100% av aksjene i AddSecure, og vil nå jobbe tett med ledelsen i selskapet for å ta en solid posisjon i et hurtigvoksende marked.

– AddSecure har gjennom sine lokalutviklede løsninger tatt en unik posisjon i det skandinaviske markedet for sikker kommunikasjon. Norge og norske teknologibedrifter er langt fremme i den globale teknologiske utviklingen, og vi har tro på at AddSecure kan bli en solid internasjonal aktør innen maskin-til-maskin-kommunikasjon i løpet av de neste årene, sier Rob Nicewicz, principal i ABRY Partners.

Satser på Tingenes Internett

For AddSecure markerer salget begynnelsen på en ny og spennende fase i selskapets utvikling. AddSecure peiler seg nå inn mot det hurtigvoksende markedet innenfor Tingenes Internett (IoT), gjennom å tilby en enkel og sikker mulighet for å koble enheter til brukere. For to uker siden lanserte selskapet sitt første produkt innenfor kategorien, Secure Connect, under teknologimessen IoT Talks i Stockholm.

– Tingenes internett betyr for oss en enorm mulighet i et marked som vokser kraftig. Behovet for sikre, enkle løsninger for kommunikasjon er stort, og dette blir et fokusområde for oss fremover. Med ABRY Partners har vi en investor som deler disse ambisjonene for selskapet, og vi gleder oss til å vokse videre som en del av deres imponerende portefølje, sier Stefan Albertsson, konsernsjef i AddSecure.

Norsk suksesshistorie

AddSecure oppstod etter fusjonen av de norske selskapene Safetel og Securinet og det svenske selskapet Multicom Security i 2014. Norske Safetel og har siden oppstarten hatt en hel-norsk produksjonslinje av både hardware og software. Selskapet produserer sin hardware ved bedriften Topro i Gjøvik, som sikrer korte leveringstider og full kontroll over produksjonslinjen. Ledelsen er tydelige på at denne suksessoppskriften skal videreføres, også med nye eiere.

– Vår sterke lokale forankring i Norge og Sverige er en viktig del av vårt DNA og hemmeligheten bak vår suksess. Dette var et viktig punkt for våre nye investorer, og er en forretningsform vi kommer til å fortsette å dyrke fremover, sier Albertsson.

Om ABRY Partners
Amerikansk private equity-selskap stiftet i 1989 med hovedkontor i Boston, USA. En av USA mest suksessrike private equity-selskaper, med mer enn 550 fullførte transaksjoner til en verdi av over 61 milliarder USD siden oppstart.

Loading