AddSecure lanserer RoadView, et kamerasystem for kjøretøyer for økt sikkerhet

Det nye kamerasystemet passer for bedrifter med kommersielle kjøretøy og som ønsker en rimelig løsning for å spore flåten, redusere risiko og forbedre sjåførsikkerheten.

AddSecure, en ledende europeisk leverandør av premium løsninger innen IoT med fokus på datasikring og sikker kritisk kommunikasjon, har i dag lansert selskapets nye alt-i-ett-telematikkløsning med kamera og 4G: AddSecure RoadView. Denne toppmoderne kamera- og telematikkenheten tilbyr funksjoner for GPS-sporing i sanntid, HD-videoopptak og detaljerte data om sjåføratferd. 

Magnus Gunnergård, VP Product and Technology for AddSecure Smart Transport, forteller: «Den nye alt-i-ett-enheten er en liten revolusjon for varebilflåter som ønsker en rimelig løsning for å spore flåten, redusere risiko og forbedre sjåførsikkerheten.»

«I en årrekke har vi bidratt til å sikre noen av Storbritannias største tungtransportflåter ved hjelp av fullt integrerte flerkameraløsninger, og vi har oppnådd fantastiske resultater innen ulykkes reduksjon og kostnadsbesparelser knyttet til forsikringer. Med denne nye dashbordkamera-løsningen er vi glade for å kunne tilby disse fordelene også til varebilmarkedet, slik at kundene kan oppnå de samme trafikksikkerhetsstandardene som tungtransporten.» 

AddSecure RoadView har en oppløsning på 1080p og 150 graders synsvinkel som fanger opp hele veien foran kjøretøyet. Dermed får man videoopptak med ubestridelige bevis dersom det skulle oppstå en hendelse. Ikke bare kan dette bidra til å renvaske sjåfører fra falske beskyldninger, men sørger også for at man unngår 50/50-krav. Ettersom dette også sikrer at forsikringsselskapet får inn skademeldinger raskt og effektivt, bidrar det til å skyte fart i erstatningsprosessen for eventuelle hendelser sjåføren kan lastes for, noe som reduserer kostnadene ved det endelige kravet.

For Waterlogic UK har kameraet vært en særdeles lønnsom investering de første 12 månedene etter at det ble implementert i flåten, med over 50% reduksjon i ulykker og en rekke eksempler på at kameraet har renvasket sjåførene fra falske forsikringskrav.

Lee Shropshire, Manager hos Waterlogic UK, sa: «Kameraene har forvandlet sikkerhetsstandardene i flåten hos oss på få måneder. Vi har utvidet flåten raskt over relativt kort tid, noe som har medført høye ulykkestall med dertil hørende høye forsikringspremier.»

«Da vi installerte kameraene, ble sjåførene umiddelbart ansvarliggjort for kjøreatferden. I kombinasjon med at vi gjennomførte skreddersydde kurs for sjåførene basert på data og film fra kameraene, observerte vi en dramatisk forbedring av antallet ulykker, forsikringskostnadene og de generelle sikkerhetsstandardene i flåten.»Med AddSecure RoadView er alle data om kjøretøyposisjoner og sjåføratferd, samt videoopptak av eventuelle hendelser, fullt tilgjengelige via én felles brukervennlig og nettbasert plattform. Takket være sky-basert teknologi basert på 4G sendes registrerte hendelser umiddelbart til telematikkplattformen, der du kan se på, analysere og laste ned informasjonen umiddelbart. Og for dem som trenger en mer «mobil» løsning, finnes det en mobilapp der man kan overvåke og spore flåten mens man er på farten.

Loading