AddSecure går inn i markedet for trygghetsalarmer med oppkjøp av finsk virksomhet

Gjennom oppkjøpet av forretningsenheten Stella Safety Phone går AddSecure inn i det voksende markedet av digitale trygghetstjenester, og styrker dermed selskapets ambisiøse vekststrategi ytterligere.

Gjennom oppkjøpet av forretningsenheten Stella Safety Phone går AddSecure inn i det voksende markedet av digitale trygghetstjenester, og styrker dermed selskapets ambisiøse vekststrategi ytterligere.

AddSecure, en ledende europeisk leverandør av premiumløsninger for sikker kritisk kommunikasjon og data, kunngjorde i dag at de har inngått en avtale om oppkjøp forretningsenheten av Safety Phone fra Stella Kotipalvelut Oy. Transaksjonen skal etter planen gjennomføres i slutten av januar 2020.

Gjennom oppkjøpet av Stella Safety Phone-virksomheten, som er markedslederen innen hjemmehjelp og trygghetstjenester i Finland, går AddSecure inn i markedet for digitale trygghetstjenester. Den nye forretningsvertikalen, Smart Care, er i samsvar med AddSecures strategi for ekspansjon og vekst i Europa.

– Vi er glade for å kunne legge til trygghetstjenester og forretningsområdet Smart Care i vår portefølje, og dermed komplettere vårt eksisterende tilbud bestående av Smart Alarms, Smart Rescue, Smart Transport og Smart Grids. Det å gå inn i det stadig voksende markedet for digitale helsetjenester er en logisk videreføring av de strategiske ambisjonene våre, og passer godt med vår kompetanse innen alarmoverføring og redningstjenester, forklarer Stefan Albertsson, CEO i AddSecure.

Forretningsenheten Stella Safety Phone omfatter et sertifisert alarmmottak (ARC), trygghetstelefoner og andre relaterte digitale trygghetsløsninger som tilbys til rundt
52 000 sluttbrukere. Stella Safety Phone betjener over 200 kommuner og en rekke privatkunder i Finland. Sluttkundesegmentene omfatter eldre og funksjonshemmede personer som vil leve selvstendig i egen bolig.

– Under Stellas eierskap har virksomheten med trygghetstelefoni vokst til en markedsledende posisjon. Vi mener AddSecure er rette eier for å kunne ta virksomheten til et neste nivå, og for fortsette å levere tjenester av høyeste kvalitet til kundene. Transaksjonen vil gjøre Stella i stand til å fokusere på virksomhetens kjernetjenester innen hjemmehjelp og rengjøring, sier Arjo Laukia, styremedlem i Stella og partner i Intera.

– Med AddSecure som eier kommer vi til å kunne fortsette å utvikle og ekspandere virksomheten med trygghetstjenester. Vi er sikre på at kundene våre er i gode hender og vil dra nytte av teamet med dedikerte fagfolk og et selskapets lange historie med leveranser av løsninger for sikrede kommunikasjonsløsninger for livs- og forretningskritiske funksjoner, forteller Kaj Ignatjew, Business Unit Director i Stella Safety Phone.

Oppkjøpet av forretningsenheten Stella Safety Phone er AddSecures ellevte oppkjøp og den første investeringen innen digitale trygghetstjenester, og (den første) med støtte fra de nye eierne i Castik. 

Loading