Hvorfor bruke AddSecure Smart Grids til å digitalisere elnettet?

Er elnettet ditt en analog gjenlevning i en digital verden? Det trenger ikke være så vanskelig å velge riktig vei videre.

Enten du allerede har bestemt deg for å oppgradere elnettet, eller om du venter til det er helt uunngåelig, er det på et tidspunkt nødt til å bli digitalt. Dette er selvsagt ikke en beslutning du kan ta lett på, siden elnettet mest sannsynlig spenner over et større geografisk område, som fort kan innebære en betydelig investering.

Heldigvis er vår smartnett-løsning designet for å gjøre installasjonen så enkel og rimelig som mulig, uten å gå på akkord med funksjonalitet eller sikkerhet. La oss gå gjennom hvordan det fungerer.

Ferdige pakkeløsninger

Gjennom vår erfaring med å digitalisere elnett har vi lært at de fleste netteiere setter stor pris på enkelhet. Det er grunnen til at vi har satt sammen en komplett løsning for direkte installasjon i elnettet. Vi har samlet kommunikasjons- og RTU-enheter, batterier, antenner, ventilasjon – kort sagt alt du trenger, i moduler som er lette å installere. Det betyr at det ikke tar mer enn ti minutter fra installasjon til modulen er lagt opp og klar til å testes i SCADA-systemet ditt. Hvis du vil legge til tredjepartsprodukter i modulen, er det også mulig.

Vi tar fullt ansvar for hele prosjektet, og geleider deg hele veien til du kan ta over selv, med full oversikt i den brukervennlige Link Manager-portalen.

Programvaren

Et veldig viktig aspekt ved de nye digitale elnettene er den økte oversikten og sporingen de muliggjør, som lar deg følge med på alt som skjer og redusere nedetid til et minimum. Link Manager er skapt som en lettfattelig portal til Tingenes Internett (IoT), og gir full kontroll selv til dem med minimal teknisk ekspertise. Her kan du følge med på hvem som har adgang, bestille SIM-kort og samle enheter i private, sikre nettverk som kan opprettes med et tastetrykk.

AddSecure Link er bygget for å samhandle perfekt med Smart Grid Detection som detekterer avvik og feil øyeblikkelig, med betydelig reduksjon i SAIDI- og SAIFI- tider som resultat. Feilene kan ofte fikses direkte fra den digitale portalen, uten å måtte oppsøke det faktiske stedet hvor feilen oppstod.

Sikkerhet

Naturlig nok er sikkerhet ofte hovedbekymringen for nølende netteiere, som frykter at det å legge nettet online vil eksponere det for hackere og skadelig programvare. Dette er her AddSecures ekspertise kommer inn. Enheter, brukere og kommunikasjonen disse i mellom er skjult bak kraftig krypterte virtuelle privatnett (VPN), fullstendig usynlige for andre på internett. Grundige identifikasjonskrav stopper også alle såkalte man-in-the-middle-angrep fra å i det hele tatt være en mulighet. Du vet alltid nøyaktig hvem som er logget på, og kan enkelt fjerne tilgangen fra dem som ikke lenger har behov for den.

Transparent og ingen binding

Ettersom smart grids-løsningen vår kommer som en fullstendig pakke (dog en du lett kan tilpasse dine egne behov), er det ingen skjulte kostnader. Prissettingen er transparent, og du kan enkelt bytte leverandør senere dersom du skulle ønske det, ettersom teknologien ikke binder deg til Addsecure Smart Grids. Vi tilbyr også øyeblikkelig support. Som standard benytter vi mobilnettet til Telenor, men kan også tilby en løsning som roamer på både Telenor og Telias nett i Norge, slik at dine enheter til enhver tid kan velge nettet med sterkest signal.

Kort sagt får du den enkleste og mest kostnadseffektive måten å oppgradere nettet ditt på.

 

Guide til teknologiskiftet

Vi har utarbeidet en veiledning til avviklingen av de eldre nettverkene for å hjelpe selskaper og organisasjoner med å sette seg inn i hva dette innebærer.

Her kan du finne ut hvordan du kan bli berørt, og hva du må gjøre for å sikre at overgangen til den nye teknologien blir så sømløs som mulig, blant annet ved å følge den trinnvise sjekklisten i veiledningen.

Last ned!